Izpostavljamo

Predstavljamo župnijske jaslice iz Ivančne Gorice

Ivančna Gorica, 10.01.2019


Med večje župnije v občini Ivančna Gorica spada tudi župnija Ivančna Gorica. Že vrsto let tamkajšnji farani v cerkvi svetega Jožefa na ogled postavijo lično izdelane jaslice, ki se vedno osredotočajo na osrednje božično sporočilo.
Letošnje jaslice v ivanški cerkvi imajo močan pridih domačnosti. Pokrajina predstavlja naše podeželje, ne da bi kopirala konkretne stavbe ali posnemala izbrana naselja. Ob jaslicah se bo domače počutil vsak, ki je kakor koli povezan z domačo krajino. So pa nekatere prikazane oblike življenja na podeželju že prava redkost. Tako na primer, lahko vidimo na vodo gnano žago in vzrejo brhkih domačih svinj.
Zamisel in vodenje sta tudi tokrat prevzela Andrej Hernec in Bojan Miklavčič. Številčna ekipa, od zagnanega šestletnega fantiča do upokojencev, je stvari v šestih urah postavila tako daleč, da je električar Lojze le povezoval svetlobne in vodne efekte. Še nekaj ur je bilo potrebno za finese in jaslice so oživele. Natančna postavitev figur, ki so prav zato prepoznavne in prava osvetlitev posameznih prizorov, pa pričara ambient, ki kar potegne vase.
Jaslice v Ivančni Gorici so razumljive vsakomur. Od otroka, ki se zna čuditi in v domišljiji vživeti v dogajanje, pa vse do starejših, ki se jim ob božičnih prizorih milo stori pri srcu.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki