Izpostavljamo

Predstavljamo župnijske jaslice iz Šentvida pri Stični

Ivančna Gorica, 07.01.2019


Za postavitev letošnjih jaslic v župnijski cerkvi sv. Vida v Šentvidu pri Stični je bila na vrsti podružnica Svetega Roka.
Krajani Svetega Roka, Radohove vasi in Sela pri Radohovi vasi, so v osrednji del jaslic upodobili rojstvo Jezusa Kristusa. Poleg veličastnega in pomembnega dogodka Kristusovega učlovečenja, so upodobili tudi pokrajino z objekti, ki zaznamujejo sosesko Svetega Roka.
V glavah umetnikov je nastal načrt jaslic. Izdelali so maketo cerkve sv. Roka in toplarja, ki stoji ob njej, hišo pod cerkvijo, kapelico sv. Roka in hanger na tamkajšnjem letališču. Tako jaslice povezujeta cesta, železnica in vzletno – pristajalna steza na letališču. Jasličarji so pod strop cerkve obesili nešteto lučk, ki ponazarja nebo in zvezdo repatico, ki spremlja modre na poti v Jeruzalem.
Jaslice iz Šentvida pri Stični so širom po Sloveniji ponesle tudi televizijske kamere Televizije Slovenije, ki je v neposrednem prenosu prenašala polnočnico iz šentviške župnijske cerkve.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki