Gradnja vodovoda v Čagoščah lepo napreduje

Ivančna Gorica, 11.04.2018


Vse od meseca marca potekajo gradbena dela na vodovodnem omrežju Temenica –Bukovica. Gre za gradnjo vodovoda v dolžini nekaj manj kot 1600 metrov. Dela si je pred časom ogledal župan Dušan Strnad.
Namen je izgradnja povezovalnega in napajalnega voda iz sistema Temenica do vodohrana Čagošče, ki se sedaj napaja iz manjšega vira v Bukovici. S tem bi omogočili nemoteno vodooskrbo za prebivalce Čagošč in Bukovice. Možnost oskrbe z vodooskrbo bo tako imelo 215 stalnih prebivalcev.
Do danes je položenega slab kilometer kanala, od tega 550 metrov z enojno cevjo in zaščitno cevjo za optiko ter 300 metrov kanala z dvojnimi cevmi in zaščitno cevjo za optiko. Prav tako v teh dneh poteka obnova črpališča pod Čagoško goro.
Investicija, ki bo po izgradnji omogočala napajanje vodovodnega sistema Stična in Radanja vas, bo predvidoma zaključena do konec meseca maja.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki