V Višnji Gori nastaja Čebelji gaj

Ivančna Gorica, 05.04.2018


Občina Ivančna Gorica je v teh dneh začela z ureditvenimi deli za postavitev učnega čebelnjaka ob nekdanjem asfaltnem športnem igrišču v Višnji Gori. Poleg čebelnjaka se ureja tudi bližnja okolica, ki bo zasajena z medovitimi rastlinami in bo predstavljala pravi čebelji gaj.
Učni čebelnjak bo tudi po zaslugi Čebelarske zveze Slovenije in donatorja SID banke, postavljen v neposredni bližini starega mestnega jedra Višnje Gore. Izdelan bo iz masivnega lesa v velikosti 4 x 5 metrov, v katerem bo 20 panjev v barvni podobi donatorja. Panjske končnice na pročelju čebelnjaka pa pripravljajo učenci Osnovne šole Stična. S čebelnjakom bosta upravljala domača čebelarja iz Višnje Gore.
Ureditvena dela so del priprav na praznovanje Svetovnega dne čebel in 540-letnice pridobitve mestnih pravic Višnje Gore. Otvoritev bo potekala v četrtek, 10. maja 2018, ob 18. uri pri učnem čebelnjaku. Dober teden kasneje, 18. maja, pa bo v starem mestnem jedru odprto obeležje Kranjski čebeli sivki, ki izvira iz bližnjega gradu Podsmreka.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki