Devetdesetega rojstnega dne se je razveselila Jožefa Rogelj iz Debeč

Ivančna Gorica, 24.01.2018


V torek, 23. januarja 2018, je župan Dušan Strnad obiskal novo občanko, ki je dopolnila visoki jubilej. Ob devetdesetem rojstnem dnevu je s šopkom vrtnic voščil Jožefi Rogelj iz Debeč.
Slavljenka Jožefa, se je rodila 23. januarja davnega leta 1928, v kmečki družini v Vintarjevcu, v sosednji občini Šmartno pri Litiji. Kmalu po rojstvu ji je umrla mama, zato je bila primorana zgodaj oditi od doma. Za šest let je odšla služit za deklo na Gorenjsko, kjer je opravljala razna gospodinjska dela. Po vrnitvi domov pa je skrbela za svojega bolnega očeta.
Kasneje se je poročila na kmetijo Rogelj, kjer sta si z možem Jožetom ustvarila družino. Njuna družina je bila zelo velika, saj sta skupaj imela pet otrok, tri sinove in dve hčerki, iz prejšnje zveze pa še šest. Zaradi velike družine in kmetije ni nikoli hodila v službo. Ves čas je skrbela za družino in opravljala gospodinjska in druga dela na kmetiji. Danes živi na kmetiji s sinom Alojzom in njegovo družino.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki