Pričela so se ureditvena dela starega mestnega jedra v Višnji Gori

Ivančna Gorica, 19.01.2018


Občina Ivančna Gorica je v okviru celostne ureditve starega mestnega jedra v Višnji Gori začela z urejanjem okolice pred staro šolo v Višnji Gori. V ta namen so se z dovoljenjem Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije podrla nekatera drevesa, ostala pa so se strokovno obrezala. Hkrati se bodo izvedla nujna vzdrževalna dela na samem objektu šole, prav tako se bo v prihodnjih dneh saniralo ostrešje stavbe.
Stanovalce sosednjih stavb vljudno naprošamo za razumevanje oziroma upoštevanje navodil izvajalcev del, da bodo dela nemoteno potekala.

Vsa ta ureditvena dela potekajo kot priprava na praznovanje Svetovnega dne čebel in 540-letnice pridobitve mestnih pravic Višnje Gore. V mesecu maju, natančneje 18. maja, bo v starem mestnem jedru odprto obeležje Kranjski čebeli sivki, ki izvira iz bližnjega gradu Podsmreka.
Predvidoma 25. maja 2018, pa bo na istem prizorišču prireditev ob občinskem prazniku v počastitev 540-letnice pridobitve mestnih pravic Višnje Gore.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki