Z novim letom otroci tudi v Podružnični šoli Ambrus

Ivančna Gorica, 17.01.2018


V minulih dneh si je župan Dušan Strnad, skupaj s podžupanom Tomažem Smoletom in ravnateljem Osnovne šole Stična Marjanom Potokarjem, ogledal prenovljeno podružnično šolo v Ambrusu.
Tako kot podružnični šoli na Muljavi in Stični, je tudi zgradba v Ambrusu dobila novo podobo v okviru energetske sanacije. Dela so se na tej lokaciji nekoliko zavlekla, saj so dodatni pregledi pokazali, da je stanje šole slabše, kot je bilo za pričakovati. Največje težave so se pojavile pri propadajočih se lesenih stropnikih, zato je bilo potrebno sanirati tudi konstrukcijo. Dela so bila pred zaključkom leta zaključena, tako da so tamkajšnji učenci z novim letom sedli v prenovljeno šolo. Kot nam je zaupalo vodstvo šole in učenci, so pogoji dela in bivanja na šoli zdaj bistveno boljši in prijaznejši.
V sklopu projekta je šlo za sanacijo ovoja stavb, zamenjavo stavbnega pohištva ter preureditev ogrevanja. Zdajšnjo peč na kurilno olje pa je zamenjala toplotna črpalka.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki