Izpostavljamo

Energetski manager dr. Simon Muhič sodeluje pri pripravi Energetskega koncepta Slovenije (EKS)

Ivančna Gorica, 16.06.2017


Ministrstvo za infrastrukturo, med 20. in 22. 6. 2017, vabi zainteresirano javnost na javne predstavitve gradiva za razpravo o oblikovanju Energetskega koncepta Slovenije (EKS). Predstavitve bodo potekale v Novem mestu, Ljubljani, Mariboru in Kopru. Predstavitev na novomeški Fakulteti za tehnologije in sisteme, 20. 6. 2017 ob 10.30 uri, gosti občan Ivančne Gorice in energetski manager dr. Simon Muhič, ki je tudi dekan omenjene fakultete.

Fakulteta za tehnologije in sisteme je pod njegovim vodstvom v sodelovanju s tujim partnerjem pripravila strokovne podlage za EKS, in sicer projekcijo dolgoročnih energetskih bilanc do leta 2035 in okvirno do leta 2055 z različnimi scenariji razvoja.
EKS je strateški dokument na področju energetike. Dokument bo na podlagi tako projekcij gospodarskega, okoljskega in družbenega razvoja države kot tudi sprejetih mednarodnih obvez določil cilje zanesljive, trajnostne in konkurenčne oskrbe z energijo do leta 2030 in okvirno 2050. Javne predstavitve so del procesa oblikovanja EKS, ki vključujejo sodelovanje tako javnosti, stroke, kot tudi vseh ključnih deležnikov. Na podlagi tega bo pripravljen končni predlog, ki bo predvidoma septembra v javni obravnavi in medresorskem usklajevanju, sledil bo sprejem predloga EKS na vladi in nato v državnem zboru.

Več o tem >>

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki