Izpostavljamo

Gradnja prizidka podružnične šole v Višnji Gori lepo napreduje

Ivančna Gorica, 15.06.2017


Že vse od začetka spomladi poteka izgradnja prizidka k Podružnični šoli Višnja Gora, ki je nujno potrebna zaradi povečanega prirasta prebivalstva, tako naravnega kot selitvenega. V stavbi bo šest novih učilnic, sanitarije in trije tehnični prostori. Dela si je v tem tednu ogledal župan Dušan Strnad, skupaj s ravnateljem šole Marjanom Potokarjem in ravnateljico Vrtca Ivančna Gorica Branko Kovaček.
Dela na šoli potekajo v polnem teku in prizidek že dobiva svojo končno podobo. V tednu dni bo na objektu postavljena streha, vzporedno pa v pritličju potekajo inštalacijska dela, saj so v objektu že obrtniki za električne in strojne inštalacije.
Izvajalec del bo objekt naročniku predal konec avgusta, tako da bodo s 1. septembrom 2017 vanj lahko stopili učenci in predšolski otroci.
Občina ja za navedeno investicijo pridobila dobrih 148 tisoč evrov nepovratnih finančnih sredstev, saj je uspešno kandidirala na javnem razpisu "Gradnja skoraj nič-energijskih stavb splošnega družbenega pomena (nepovratna spodbuda 40SUB-LS16)", ki ga je objavil Eko sklad. Eko-sklad bo prispeval sredstva za ovoj stavbe, toplotno črpalko ter lesena okna.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki