Izpostavljamo

Pričela se bo rekonstrukcija mostu čez Višnjico v Znojilah pri Krki

Ivančna Gorica, 18.05.2017


Občina Ivančna Gorica bo v poletnih mesecih izvajala projekt rekonstrukcije prepusta čez Višnjico v Znojilah pri Krki. V ta namen sta danes, 18. maja 2017, na sedežu Občine Ivančna Gorica župan Dušan Strnad in direktor podjetja MAPRI PROASFALT d.o.o. Marko Božič, slovesno podpisala pogodbo za omenjeni projekt.
Gre za manjšo investicijo v enem izmed najlepših predelov naše občine, ki ga razvijamo predvsem v turističnem smislu. Izvedba projekta je nujna zaradi dotrajanosti obstoječega kamnitega prepusta, ki je močno razpokan in posledično je njegova nosilnost že zelo vprašljiva. Zato se bo izvedla obnova prepusta, ki je zasnovan kot armirano-betonska konstrukcija.
Na javnem razpisu je bilo, kot najugodnejši ponudnik, izbrano podjetje MAPRI PROASFALT d.o.o. iz Ljubljane. Znesek pogodbenih del, ki ga bo v celoti financirala občina, znaša 46.058,92 € z DDV. Dela se bodo pričela takoj, ko bodo vremenske razmere to dopuščale. Predvideva se, da bo vodostaj Višnjice v kakšnem mesecu dni dovolj nizek za začetek gradnje. Zaključek del se pričakuje konec avgusta 2017.

Glede na to, da so roki za izvedbo del kratki, prebivalci zaradi gradnje ne bodo imeli večjih težav.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki