Izpostavljamo

V Zagradcu brezplačne delavnice za starejše

Ivančna Gorica, 16.05.2017


Preventivni program Staranje brez nasilja je namenjen zmanjševanju nasilja nad krhkimi starejšimi ljudmi, predvsem v njihovem domačem okolju, kjer so najbolj izpostavljeni. Ciljna skupina so starejši prebivalci lokalne skupnosti in prebivalci, ki imajo v družini starejšega človeka, saj so po raziskavah sodeč najbolj ogroženi za nasilje tisti, ki so odvisni od domače oskrbe, imajo majhno socialno mrežo in večje tveganje za revščino. Raziskovalni podatki kažejo, da je v Sloveniji nasilja deležnih skoraj 60.000 starejših ljudi.
Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje bo izvedel delavnice za večanje varnosti starejših (v obsegu treh srečanj), na katerih se bodo obravnavale naslednje teme:
- doživljanje starejšega človeka in komunikacija, ko so odnosi težavni;
- skrb za varnost izven doma (sodelujejo tudi strokovnjaki iz policijske uprave);
- urejanje premoženjskih vprašanj (oporoka in druge zapuščinske zadeve) in
- trening praktičnih veščin za povečanje varnosti starejših.
Brezplačne delavnice se bodo izvajale v Kulturnem domu Zagradec ob torkih, in sicer 16., 23. in 30. maja, ob 9. uri.

Za pogovor bodo na razpolago tudi strokovnjaki Inštituta (pravnik, sociolog, psiholog) za individualno svetovanje osebam, ki si želijo varnega staranja brez nasilja - po vsaki delavnici od 12. do. 13. ure.

Obvezne prijave na tel. št. 041 694 698 ali na matjaz.marincek@gmail.com.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki