Izpostavljamo

Izjava Dragice Šteh o odgovornosti do okolja

Ivančna Gorica, 13.05.2017


Tokrat v rubriki »Kako znani Ivančani varujejo okolje?«, smo zastavili nekaj vprašanj kulturni ustvarjalki in profesorici matematike, Dragici Šteh. Njeno videnje do okolja si lahko preberete v spodnji izjavi.
Dragica Šteh: »Narava je nepredstavljivo bogastvo. Sama se obnavlja, v letnih časih spreminja svojo podobo in značaj, ima edinstvene sposobnosti, da daje rast in celo navidezen propad spremeni v novo življenje. Se mi zdi, da bi tudi posameznik in družba bivala na tem svetu mnogo lažje, lepše, predvsem pa bolj kvalitetno, če bi se zgledovala po njej. Sodobna potrošniška miselnost nam v oglaševanju skrbi za okolje ponuja precej trhle in prazne rešitve, saj ravno potrošništvo in večno hrepenenje po imeti veliko in imeti takoj, najbolj rušita naravno ravnovesje in notranji mir, ki ga konec koncev vsi potrebujemo za obstoj. Moja osebna, družinska in poklicna naklonjenost skrbi za okolje se ves čas prepleta. Poskušam jo živeti z zgledom premišljenosti in razločevanja med potrebami in željami. Z veseljem jo širim v govorjeni in zapisani besedi, ki izraža hvaležnost za naravne dobrine. Predvsem pa si želim, da bi vsi skupaj zmanjšali emisije nepremišljenih besed, brezplodnega kritiziranja in pomanjkanja pozitivne naravnanosti. Želim si, da bi – za nami je čisto, postalo tudi – med nami je čisto, kar bi pomenilo, da smo iz medsebojnih odnosov pospravili vse, kar ruši razumevanje in sodelovanje.«

Več izjav si preberite TUKAJ.

Skupaj za čisto občino Ivančna Gorica.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki