Izpostavljamo

Odzivi pohodnikov s pohoda po Krožni pešpoti Prijetno domače – 1. del

Ivančna Gorica, 12.05.2017


Jubilejni peti Pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače je v vseh treh dneh prehodilo več kot 200 pohodnikov. Kar 34 pa je takih, ki so hodili vse tri dni in obiskali vseh 12 turistično informativnih točk. Kot kaže je pohod dosegel svoj namen, saj smo v teh dneh dobili kar nekaj pozitivnih odzivov naših pohodnikov. Tokrat objavljamo 1. del odzivov.

Anton in Anica Turk: »Zelo sva zadovoljna, da sva se pohoda lahko udeležila in prehodila celotno pot ki je dolga cca 100 km. Pohod je nekaj posebnega. To ni samo hoja, ki traja tri cele dneve, ampak je to druženje saj lahko na dolgi poti pokramljaš zdaj z enim zdaj z drugim in tako pozabiš na napor.  To je spoznavanje domačih krajev in običajev tudi iz druge perspektive. To je odkrivanje skritih kotičkov, poti in znamenitosti, ki jih ima naša občina. Hvaležna sva domačinom, organizatorjem in spremljevalni ekipi, ki so se ves čas trudili, da nismo bili lačni in žejni in da smo se dobro počutili. Hrano ki sva jo "za vsak slučaj", nosila s seboj pa sva prinesla nedotaknjeno domov. Glede vremena pa se strinjava z izjavo pohodnika, ki je rekel: »Slabega vremena ni, je samo slab ali neopremljen pohodnik«.

Suzana in Matjaž Gorenc: »Na pohodu po Krožni pešpoti Prijetno domače sva bila to nedeljo prvič in imava glede organizacije in same izvedbe pohoda same odlične vtise. Prehoditi 30 in več kilometrov v enem dnevu ni malo, vendar je pot v dobri družbi in odlični hrani, pijači ter postrežbi minila izjemno hitro. Kot "priseljenca" pa sva imela priložnost spoznati še neodkrite kotičke naše občine. Še enkrat pohvale vsem organizatorjem«!
Robert Šetinc: »Čestitam in se zahvaljujem, za zelo dobro organizirano prireditev. Priprava poti in pogostitev sta bili odlični. Drugo leto pa spet«.

Marta Šeme: »Pohoda po Krožni pešpoti Prijetno domače sem se tokrat udeležila že četrtič zaporedoma. Prvi dve leti po dva dni, zadnji dve pa sem opravila kar celotno traso treh dni. Vsa leta sva z možem premagovala kilometre skupaj, tokrat pa se je odločil, da gre na tek trojk in se mi pridruži samo na nedeljskem delu pohoda. Že preteklo leto sem prehodila celotno traso treh dni, zato sem si tudi letos zadala ta izziv. Petkovo jutro se je pričelo z bolj klavrnim vremenom, a me ni prav nič motilo. Dežnik in pelerina, pa pot pod noge. Navkljub prehojenim kilometrom, nisem čutila nobene utrujenosti, saj je prijetno vzdušje pripomoglo k dobri energiji. Spoznala sem kar nekaj novih ljudi, s katerimi bom gotovo ohranila stike, in če se ne vidimo prej, se bomo zagotovo srečali naslednje leto na tem pohodu. Ni manjkalo dobre volje, ne jedače in pijače, za kar poskrbijo domačini na postojankah in spremljevalno vozilo. Pohod iz leta v leto postaja bolj organiziran, ljudje se ga z veseljem udeležujejo, zato se že veselim prihodnjega leta! Hvala za trud vsem organizatorjem, pohodnikom za prijetno družbo, hvala pa tudi občini Ivančna Gorica«.

Rado Kralj: »Do sedaj sem se udeležil vseh petih pohodov po Krožni poti Prijetno domače. To, da mi je pot in vse ostalo na poti všeč, je verjetno brez smisla ponavljati, saj bi v nasprotnem primeru že zdavnaj odnehal. Kar nekaj ljudi sem spoznal ravno na pohodu in v teh letih, lahko rečem, da so se med nami stkale že prave prijateljske vezi.
Vem, da takega pohoda en ali dva človeka ne moreta organizirati. Pa vseeno bom izpostavil samo dva, ki nas že pet let spremljata kot senci. Gašper in Davorin sta dobesedno naša Angela varuha. Mogoče bo kdo rekel, da sta itak plačana za to, ampak take predanosti denar sigurno ne more kupiti, če ni neke posebne motivacije, ki jo ta dva Angela sigurno imata. Iskrena hvala obema, in velika začetnica za Angela, mislim, da bi mi vsi udeleženci pohoda z veseljem pritrdili, da je na mestu.
Obvezno moram omeniti in se obenem zahvaliti tudi vsem ljudem, ki so na poti skrbeli, da nam ni zmanjkalo energije. Še več, kljub temu, da smo na poti izgubili kar nekaj kalorij, mislim, da je na tej poti težko shujšati, saj je toliko dobrot pripravljenih samo za nas, praktično po vseh vaseh, ki jih obiščemo. In to so vaščani, ki jim tega ne bi bilo treba početi. Še enkrat hvala vsem in vsakemu posebej.
Seveda imam namen priti tudi drugo leto, saj ne vem, kako bi zdržal doma, če bi moji prijatelji hodili brez mene. Vsi tisti, ki pa še niste zbrali poguma, da se nam pridružite za vsaj kakšen dan, pa ste lepo vabljeni, da se nam pridružite. V dobri družbi je vse lažje. Na splošno pa je hoja tako in tako samo postavljanje noge pred nogo... Pa na svidenje prihodnje leto«!


Jožica in Rado Kralj
Jožica Kralj: »Če si občan občine Ivančna Gorica si ob prehojeni tridnevni poti še posebno ponosen, da si del te skupnosti. Ponosen na prelepo naravo, ponosen na lepo urejene vasi in ponosen na čudovite in gostoljubne ljudi, ki jih srečuješ na poti. Hvala vsem organizatorjem, vsem, ki so nas prijazno sprejemali in pohodniški družbi za tri lepo preživete majske dneve«.

Alojz Šinkovec: »Na pohod Prijetno domače imam samo pozitivne vtise. To pot sem prehodil že petkrat in razen prepotenih majic je bilo vse ostalo super. Na poti smo bili povsod prijazno sprejeti ter postreženi s hrano in pijačo ter lepo besedo. Zato nam dobrega razpoloženja ni uspelo pokvariti vreme, ki nam je vmes malo ponagajal. Na pohodu sem si ogledal celo občino, njene lepote, kulturne in pa tudi turistične. Med potjo smo se pohodniki spoznavali in postali pravi prijatelji«.

Helena Adamlje: »V prijetnem vzdušju kljub dežju smo v petek pričeli našo pešpot. Spoznala sem zame nekatere neznane kraje. Kljub temu, da sem se v lanskem letu udeležila dveh tur, so poskrbeli naši organizatorji za vedno nova presenečenja, ki so popestrili pohod. Vzdušje v skupini pohodnikov je bilo vse tri dni zelo prijetno. Med sabo smo se spoznavali, pazili drug na drugega in se spodbujali. Sama organizacija pohoda je bila izpeljana vrhunsko. Zahvaljujem se vsem vodičem pohoda ter spremljevalnemu vozilu. Na vseh točkah so nas pričakali prijetni domačini in postregli z domačimi dobrotami. Hvala lepa vsem gospodinjam in predstavnikom KS, gostincem, gasilcem, pohodnim društvom in nenazadnje Občini za organizacijo in izpeljavo pohoda. Z veliko volje in "malo" kondicije uspe vsakomur. Upam, da se vidimo prihodnje leto in se že veselim«.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki