Izpostavljamo

Izjava predsednika gasilske zveze Jureta Strmoleta o odgovornosti do okolja

Ivančna Gorica, 12.05.2017


Tokrat v rubriki »Kako znani Ivančani varujejo okolje?« smo zastavili nekaj vprašanj novo izvoljenemu predsedniku Gasilske zveze Ivančna Gorica, Juretu Strmoletu. Njegovo videnje do okolja si lahko preberete v spodnji izjavi.
Jure Strmole: »V družinskem življenju se trudimo, da živimo čim bolj v skladu z naravnimi zakoni, čeprav vedno ne gre tako, kot želimo. Tempo, ki ga nam narekuje vsakdan, zahteva včasih življenje izven naših prepričanj. V gospodinjstvu uporabljamo preverjene stare recepte za čistila, ki jih delamo sami. Tudi v pralnem stroju pogosto uporabimo kombinacijo sode in kisa za vlaganje ali domače milo. Odpadke strogo ločujemo in jih hkrati skušamo tudi zmanjšati. Razvetljeva že dolga leta bazira na okolju prijaznih svetilih. Podobno kot doma poskušamo vse navade prenesti v gasilske vrste, tako se trudimo pri vzgoji mladine in hkrati smo že kar nekaj let aktivni pri sortiranju odpadkov na gasilskih veselicah, ker želimo, da se približamo čim manjšemu obremnejevanju okolja. Hkrati pa razmišljamo, kako bi v naslednjih letih uvedli na prireditvah razgradljiv lesen jedilni pribor. Nekaj nas v to prisili zakonodaja, nekaj pa navade, ki jih prinesemo iz svojih domačih ali družbenbih okolij. Kadar smo gasilci v akciji pa zelo težko gledamo na okolje, ker je naša primarna naloga, da rešimo imovino prizadetega. Potrebno se je pa zavedati, da se skoraj na vsaki intervenciji srečujemo z zelo nevarnimi in strupenimi plini, ki se sproščajo pri gorenju snovi.«

Več izjav si preberite TUKAJ.

Skupaj za čisto občino Ivančna Gorica.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki