Izpostavljamo

Izjava ravnatelja stiške šole Marjana Potokarja o odgovornosti do okolja

Ivančna Gorica, 30.04.2017


Tokrat v rubriki »Kako znani Ivančani varujejo okolje?« smo zastavili nekaj vprašanj ravnatelju Osnovne šole Stična, Marjanu Potokarju. Njegovo videnje do okolja si lahko preberete v spodnji izjavi.
Marjan Potokar: »Majhni podvigi, velika dejanja. Čistilne akcije so majhna dejanja za okolje, a so velika dejanja za naravo, živali, rastline in hkrati za človeka. Živimo v prečudovitem okolju, obdanem z gozdovi, travniki, polji, rekami in potoki. Skoraj idilično in pravzaprav si ne predstavljamo onesnaženih rek in morij, mest in pokrajin, kjer se dušijo v lastnih odpadkih. Nepredstavljivo! Kaj je to čisto in zdravo okolje, v teh krajih ne vedo. Prav zaradi tega je pomembno ozaveščanje vsega prebivalstva, predvsem pa najmlajših. Vzgoja se prične v družini, nadaljuje v vrtcih, šolah in se nadaljuje celo življenje z razlogom, da se privzgoji čut za naravo in sobivanje vseh živih bitij. To mora biti ena temeljnih vrednot celega človeštva. V šoli mladino vzgajamo za takšen odnos.
Šola je zelo okoljsko naravnana. Raba okolju bolj prijaznih energentov, sanacije fasad, številčne čistilne akcije, ločeno zbiranje odpadkov, zbiralne akcije, razredne ure namenjene okoljskem ozaveščanju in potrošništvu. Tudi pri številnih predmetih učenci pridobivajo znanja, ki so v prid okolju. Vse te aktivnosti spremljajo tudi nas, zaposlene, tako v šoli kot doma. Skrb za okolje sta poslanstvo in vizija šole za danes in jutri.
Ravno v teh dneh na šoli prikazujemo velike posledice svetovnega onesnaževanja okolja, v poduk, kaj se je nekje že zgodilo in da nevarnost kot virus ogroža tudi nas. Za lepšo bodočnost in čisto vest«.


Več izjav si preberite TUKAJ.

Skupaj za čisto občino Ivančna Gorica.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki