Izpostavljamo

Izjava ravnateljice vrtca Branke Kovaček o odgovornosti do okolja

Ivančna Gorica, 28.04.2017


Tokrat v rubriki »Kako znani Ivančani varujejo okolje?« smo zastavili nekaj vprašanj ravnateljici Vrtca Ivančna Gorica, Branki Kovaček. Njeno videnje do okolja si lahko preberete v spodnji izjavi.
Branka Kovaček
: »Doma in v službi se trudim, da bi bili odrasli dober zgled najmlajšim, tudi na področju okoljevarstva. Želim si, da bi prihodnjim generacijam poleg dobrega zgleda lahko ponudili tudi preostanek neokrnjene narave, za kar pa je potrebno vsaj nekaj truda.
Pri varovanju okolja se odločamo za preverjene in pričakovane akcije: ločujemo in recikliramo odpadke, a še pred tem pazimo, da ne nakupujemo preveč embalaže. Prižganih imamo le toliko luči in naprav, kot jih potrebujemo. Pri pranju ali pomivanju s pomočjo nižjih temperatur ali krajših pralnih programov varčujemo s čisto tekočo vodo in energijo. Na vrtu pridelamo nekaj zelenjave in sadja, pri čemer ne uporabljamo škropil. Z veseljem podpiramo lokalne pridelovalce živil. Skrbimo za čisto okolico, ne pa nujno tudi za čist zrak, saj je avtomobil še vedno prva izbira, ko se odpravimo od doma.
Vse našteto zagotovo ne zadostuje za zaustavitev izkoriščanja okolja in narave. Je pa dober začetek. Potrebna so lastna dejanja in osebno zavedanje, da je vsak izmed nas vsak trenutek odgovoren za prihodnost bivanja«.


Več izjav si preberite TUKAJ.

Skupaj za čisto občino Ivančna Gorica.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki