Izpostavljamo

Z mednarodnim sodelovanjem do novih projektov

Ivančna Gorica, 26.04.2017


Župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in gradonačelnik Grada Ivanec Milorad Batinić, sta v torek, 25. aprila 2017, na sedežu hrvaške občine Ivanec, podpisala Izjavo o sodelovanju na skupnem projektu v sklopu Interreg Slovenija – Hrvaška.
S podpisom listine sta občini potrdili sodelovanje pri skupnem projektu, ki vključuje modernizacijo Muzeja na prostem Jurčičeve domačije na Muljavi (Občina Ivančna Gorica) in nadaljevanje izgradnje in opremljanja Muzeja planinarstva (Občina Ivanec) v namen razvoja čezmejnega turističnega produkta – Literarno pohodništvo oz. literarne pohodniške poti. Po besedah župana Dušana Strnada bo ideja na katero se bo ivanška občina prijavila z občino Ivanec vsekakor koristila obema lokalnima skupnostma. Še posebej ga veseli, da bodo pri skupnem projektu imeli največ prav naši občani in sicer v smislu razvoja turizma in kulture.
Po uradnem delu so si ogledali še mesto Ivanec, Muzej planinarstva in tamkajšnje industrijske cone. Beseda pa je v večini tekla o aktivnosti, ki jih vežejo na prijavo skupnega projekta. Naj omenimo, da se lahko na omenjeni projekt Interreg Slovenija-Hrvaška, prijavijo projekti v vrednosti od 100.000 evrov do 2.000.000 evrov. Rok za oddajo na omenjeni projekt je konec junija letos.

Skozi pogovore so predstavniki obeh občin ugotovili veliko skupnega in priložnosti za povezovanje na več področjih, poleg turizma še na področju kulture, gospodarstva in športa.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki