Izpostavljamo

Kako znani Ivančani varujejo okolje - 22. APRIL – SVETOVNI DAN ZEMLJE

Ivančna Gorica, 22.04.2017


V zadnjih letih smo v občini Ivančna Gorica na področju urejanja in skrbi za čisto okolje skupaj naredili velike in pomembne korake. Z akcijo »ZA NAMI JE ČISTO«, smo v letu 2016 izvedli zadnjo čistilno akcijo, kjer smo skupaj s številnimi prostovoljci očistili našo okolico. Letošnja akcija bo potekala nekoliko drugače, predvsem dajemo velik poudarek ozaveščanju, z željo, da še izboljšamo odnos do okolja in da občane spomnimo, da je treba vsakodnevno paziti in skrbeti za naše okolje.
Ob tej priložnosti, smo ob SVETOVNEM DNEVU ZEMLJE, ki ga obeležujemo 22. aprila, znanim Ivančanom zastavili nekaj krajših vprašanj o ravnanju oziroma varovanju okolja.

Kot prvega smo anketirali župana občine Ivančna Gorica, Dušana Strnada. Kako on gleda do okolja si preberite v spodnji izjavi.

Dušan Strnad, župan: »Do okolja se skušam obnašati tako kot do samega sebe oziroma do svojih najbližjih. Ali drugače povedano, česar ne želim sebi in svojim bližnjim, tega ne želim niti okolju. Menim torej, da je vsak dolžan do okolja ravnati odgovorno. Okolje ni naša last, z njim samo upravljamo v imenu naslednjih generacij. Ni res, da posameznik ne more narediti ničesar. Nasprotno. Naredi lahko veliko. Če vsak pospravi samo za seboj in se vzdrži nepotrebnega onesnaževanja narave z raznoraznimi odpadki, je naredil dovolj. Možnosti za ločeno zbiranje odpadkov je dovolj, treba jih je izkoristiti. V odnosu do narave ravnajmo torej tako skrbno, da čistilne akcije ne bodo več potrebne. ZA NAMI JE ČISTO.«

Se nadaljuje…

Skupaj za čisto občino Ivančna Gorica


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki