Začela se bo izgradnja prizidka k Podružnični šoli Višnja Gora

Ivančna Gorica, 14.03.2017


V petek, 10. marca 2017, sta na sedežu Občine Ivančna Gorica župan Dušan Strnad in direktor podjetja GPI Tehnika d.o.o. Drago Muhič, podpisala pogodbo za izgradnjo prizidka k Podružnični šoli Višnja Gora.
Na oddano javno naročilo je občina prejela 8 ponudb podjetij iz cele Slovenije. Najugodnejšo ponudbo v višini 594.161,58 EUR je oddalo podjetje GPI Tehnika d.o.o., najdražja ponudba pa je bila oddana v višini 721.225,55 EUR.
Izgradnja prizidka se bo začela že v tem tednu, dela pa se bodo zaključila konec letošnjega avgusta, ko bo objekt slovesno predan v uporabo. Izgradnja prizidka je nujno potrebna zaradi povečanega prirasta prebivalstva, tako naravnega kot selitvenega. V stavbi bo 6 novih učilnic, sanitarije in trije tehnični prostori.
Občina ja za navedeno investicijo pridobila skoraj 148.088 EUR nepovratnih finančnih sredstev, saj je uspešno kandidirala na javnem razpisu "Gradnja skoraj nič-energijskih stavb splošnega družbenega pomena (nepovratna spodbuda 40SUB-LS16)", ki ga je objavil Eko sklad. Eko-sklad bo prispeval sredstva za ovoj stavbe, toplotno črpalko ter lesena okna.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki