Izpostavljamo

Začela se je gradnja fitnesa na prostem

Ivančna Gorica, 17.06.2016


Starostniki nad 65 let predstavljajo pomemben delež občank in občanov v naši občini. V želji, da bi jim zagotovili čim kvalitetnejše bivanje, Občina Ivančna Gorica strmi k zagotavljanju čim večje izbire različnih možnosti za udejstvovanje v lokalnem okolju ter dvigu kvalitete življenja v obdobju staranja.
V Ivančni Gorici je za območje pod cerkvenim gričem sprejet zazidalni načrt, ki med drugim predvideva tudi ureditev parka v katerega bo umeščen t.i. fitnes na prostem. V ta namen so se v teh dneh začela izvedbena dela za postavitev zunanjega fitnesa za vse generacije.

Zunanji fitnes bo prosto dostopen, zanj pa ne bo potrebna posebna športna oprema. Fitnes bo opremljen z desetimi različnimi napravami-orodji, prirejenimi tudi za starejše uporabnike. Skratka namenjen bo vsem odraslim, ki bodo za svoje telo in zdravje želeli narediti nekaj več.
Ker bodo površine zunanjega fitnesa zasedle del obstoječega peščenega parkirišča, se bo v sklopu del izvedla tudi priprava novih parkirnih površin. Vrednost naložbe, ki zajema vsa gradbena dela in opremo znaša 65.000 evrov. Z deli naj bi končali do konca meseca julija.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki