Izpostavljamo

V Šentvidu se zaključuje gradnja tretje faze prometne ureditve

Ivančna Gorica, 14.06.2016


Danes si je župan Dušan Strnad skupaj s sodelavci ogledal skorajšnji zaključek izgradnje tretje faze prometne ureditve v središču Šentvida pri Stični. Projekt, ki se je izvaja v štirih fazah, je namenjen predvsem izboljšanju prometne varnosti v okolici šole in vrtca.
V Šentvidu so zaključene že dve od štirih načrtovanih faz, ki so bile izvedene v preteklem letu. Pri izgradnji prve faze je bil ob severnem robu lokalne ceste Šentvid – Praproče (pod vrtcem) umeščen pas za vzdolžno parkiranje (21 parkirnih mest) in pločnik za pešce. Vzdolž celotne dolžine odseka je bil zgrajen oporni zid, s pločnika pa je zgrajeno še stopnišče, preko katerega je sedaj omogočen dostop do vrtca. Z drugo fazo se je parkirišče vzdolž ceste podaljšalo in povečalo še za štiri mesta, zgrajen pa je bil tudi prehod za pešce za gostinskim lokalom (Bar Salon) do ceste, ki vodi proti šoli.
Trenutno pa se na lokaciji še izvaja izgradnja tretje faza prometne ureditve. Zgradil se je pločnik za pešce in razširila cesta od križišča pri gostinskem lokalu Salon proti šoli v dolžini 150 metrov. Sočasno se je rekonstruiral in na novo izvedel oporni zid in uvoz v Center za zdravljenje bolezni otrok. Izgradnja 3. faze se prav v teh dneh zaključuje, saj se na lokaciji izvajajo še zadnja asfalterska dela.

Dela izvaja ivanško podjetje Rekon d.o.o.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki