Izpostavljamo

Minilo je že leto dni od odprtja nove šole in vrtca v Zagradcu

Ivančna Gorica, 06.06.2016


»Toplo junijsko popoldne, vrvež otrok in odraslih, urejanje zadnjih podrobnosti pred slavjem in veliko pričakovanj vseh, ki smo se zbrali pred novo stavbo šole, vrtca in športne dvorane v Zagradcu.« Tako je bilo natanko pred letom dni. Lahko rečemo, da je 5. junija lani prišel dan, ki smo ga nestrpno čakali prav vsi, še posebej pa so se ga razveselili krajani suhokranjskega dela občine.
Občina Ivančna Gorica omogoča z novim devetletnim šolskim programom v dolini reke Krke izobraževanje otrok v lokalnem okolju, saj so se šolarji s tega območja, v drugem in tretjem triletju, dnevno vozili na matično šolo v Ivančno Gorico.

Po besedah ravnatelja Osnovne šole Stična Marjana Potokarja so od 1. septembra do danes dodobra spoznali šolske prostore in priložnosti, ki jih ponujajo. Osvojili so jih učenci, zaposleni in starši. V novi šoli Zagradec se izvaja kvaliteten pouk, športna dejavnost se izvaja v telovadnici, večina učencev je prijavljena vsaj k enem obroku. »Tudi krajani koristijo telovadnico in zunanje igrišče v popoldanskih in večernih urah in lahko jih pohvalim, da znajo skrbeti za objekt. Naj tako tudi ostane. Uspešno smo se navadili tudi na vrtec, s katerim sobivamo v novem objektu«, je še dodal Potokar. Prav v teh dneh se počasi zaključuje tudi prvo šolsko leto, ki ga obiskuje 177 učencev iz Ambrusa, Krke in Zagradca. Ravnatelj je ob priložnosti izkoristil še za povabilo: »V Zagradcu se bo prva generacija učenk in učencev obeh devetih razredov s kulturnim programom poslovila od osnovne šole, v ponedeljek, 13. 6. 2016, ob 19. uri. Vabljeni na prireditev, da skupaj pospremimo generacijo letnika 2001 na nove poti v življenju.«

Znotraj novega šolskega objekta je nove prostore dobila tudi enota Vrtca Ivančna Gorica za vzgojno-varstveno delo v tem delu občine.

»Prvi september je bil tudi v vrtcu prvi dan vrtičkarjev. Tri polne igralnice otrok in zbrana skupina strokovnih delavk so pogumno premagali napetost novega začetka. Mlajši z malo bolj drobnimi koraki - zato pa starejši z bolj odločnimi, so začrtali novo pot predšolske vzgoje v tem delu občine. Pester celoletni program, sodelovanje s starši, sodelovanje s krajevno skupnostjo, z drugimi enotami vrtca in seveda z drugimi prebivalci novozgrajene stavbe v Zagradcu ter še mnogo tega je zaznamovalo prvo leto Vrtca Sonček v Zagradcu«, je za spletno stran občine sporočila ravnateljica Vrtca Ivančna Gorica Branka Kovaček.

»Vrtec je poln otrok in tako kaže tudi za v naprej. Stavba je dosegla svoj namen. Prostori vrtca so se izkazali kot zares dobro pripravljen teren za kakovostno bivanje najmlajših ter dobro delovno okolje za zaposlene«, je še dodala Kovačkova.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki