Izpostavljamo

Na Kamnem Vrhu se gradi vodohran z napajalnim cevovodom

Ivančna Gorica, 29.09.2015


Konec avgusta sta župan Dušan Strnad in direktor podjetja Komunalne gradnje d.d. iz Grosuplja Viktor Dolinšek podpisala pogodbo o izgradnji vodohrana Kamni Vrh v Krajevni skupnosti Ambrus. Trenutno so na lokaciji izvedena zemeljska dela in zasnovana betonska temeljna plošča. Že v kratkem bodo izvedena betonska in armiranobetonska dela. Rok za izvedbo del pa je konec meseca novembra tega leta.
Gre za izgradnjo vodohrana v velikosti 99 m3 z napajalnim cevovodom v dolžini cca 210 metrov, izvedba dostopne ceste ter strojne in elektro instalacije vodohrana. Za samo delovanje vodohrana na tem delu bo po trasi napeljana tudi elektrika. S tem se bodo zmanjšali izpadi vodooskrbe ter enakomerna tlačna dobava vode za 70 krajanov Kamnega Vrha, ki se oskrbujejo z vodo iz tega sistema.
Z izgradnjo vodohrana se bo krajanom omogočil dostop do pitne vode brez hidroforja, saj so pri vsakem izpadu električne energije ostali brez vode. Vrednost izgradnje znaša 169.088,45 EUR z DDV.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki