Izpostavljamo

Začela se bo gradnja kanalizacije v Višnji Gori

Ivančna Gorica, 25.09.2015


V sredo sta na sedežu Občine Ivančna Gorica župan Dušan Strnad in direktor Javnega komunalnega podjetja Grosuplje Stane Stopar podpisala pogodbo o izgradnji kanalizacije v naselju Višnja Gora.
Približno 7 kilometrov dolg sekundarni kanalizacijski vod bo razdeljen na približno 60 kanalov oziroma odsekov. Sočasno z gradnjo kanalizacije bo potekala tudi gradnja hišnih priključkov. Občina Ivančna Gorica se je dogovorila z izvajalcem del, da bo uporabnikom, torej gospodinjstvom, nudil vso pomoč in skice za izvedbo hišnega priključka, prav tako pa bo občina pri gradnji priključkov zagotavljala za občane arheološki nadzor. Naselje Višnja Gora namreč leži na zaščitenem arheološkem območju in je arheološki nadzor obvezen. Ocenjuje se, da bo na celotnem območju Višnje Gore izvedenih približno 450 priključkov na kanalizacijo. Vsa gospodinjstva bodo prejela tudi pisno obvestilo o načinu izvedbe hišnega priključka in tudi informacijo kako pridobiti soglasje za priklop in plačilo komunalnega prispevka.

Skupna pogodbena vrednost projekta znaša 2.666.197,85 evrov. Po zagotovilu direktorja grosupeljske komunale, se bo gradnja začela že v začetku oktobra, dela pa naj bi se zaključila konec poletja prihodnje leto.

Vse krajane Višnje Gore obveščamo, da bodo v času gradnje zaradi del potekale delne zapore lokalnih cest, s čimer bo moten potek prometa. Posamezne nujne primere pa se bo dalo reševati v dogovoru z izvajalcem del. Hvala za razumevanje.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki