Izpostavljamo

Frančiška Blatnik iz Podboršta dopolnila devetdeset let

Ivančna Gorica, 24.09.2015


Včeraj je župan Dušan Strnad v Podborštu obiskal občanko Frančiško Blatnik, ki je praznovala devetdeseti rojstni dan. Zaželel jih je veliko zdravja in še na mnoga leta.
Slavljenka, po domače Malnarčkova mama, se je rodila 23. septembra davnega leta 1925 v Podborštu, v osemčlanski družini, očetu Antonu in mami Frančiški. Pri 27-ih letih se je poročila z možem Janezom iz Kitnega Vrha. V Podborštu sta si ustvarila dom, družino in gospodarila na manjši kmetiji. Rodile so se njima hčerke Fani, Ana, Joža in Ivi.
Kljub visoki starosti ji zdravje še dobro služi, le nekoliko slabše sliši, a je to ne ovira, da ne bi spremljala tekoče dogajanje. Gospa Frančiška se lahko pohvali z enajstimi vnuki in kar petnajstimi pravnuki.
Ob njenem jubileju so ji domači pripravili torto, ki jo je tudi sama zarezala. Po pokušnji le te, je županu zaupala, da si močno želi, da bi bila torta tudi čez deset let tako dobra. Še na mnoga leta gospa Frančiška!

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki