Nova prometna ureditev za večjo varnost v Šentvidu lepo napreduje

Ivančna Gorica, 02.07.2015


V marcu so se začela že nekaj časa napovedana dela za novo prometno ureditve v središču Šentvida. Projekt, ki se izvaja v več fazah, je namenjen izboljšanju prometne varnosti v okolici šole in vrtca. Dela izvaja ivanško podjetje Rekon d.o.o.
Trenutno je zaključena prva od štirih načrtovanih faz, v kateri je ob severnem robu lokalne ceste Šentvid – Praproče (pod vrtcem) umeščen pas za vzdolžno parkiranje (21 parkirnih mest) in pločnik za pešce. Na severni strani pločnika je zgrajen oporni zid vzdolž celotne dolžine odseka, s parkirišča pa je zgrajeno stopnišče, preko katerega je sedaj omogočen dostop do vrtca. Tako se starši otrok, ki obiskujejo vrtec, izognejo gneči na cesti oz. parkirišču pri šoli.
V teh dneh se je že začela izgradnja druge faze. S pridobitvijo soglasja države, ki je lastnik zemljišča, se bo najprej parkirišče vzdolž ceste pod vrtcem podaljšalo še za štiri parkirna mesta, za tem pa se bo zgradil prehod za pešce za gostinskim lokalom (Bar Salon) do cest, ki vodi proti šoli.
V prihodnjem letu se načrtujeta izvesti še preostali dve fazi prometne ureditve in sicer gre za izgradnjo pločnika vzdolž celotne trase ceste od križišča proti šoli. Od finančnih sredstev v občinskem proračunu in soglasij lastnikov zemljišča pa bo odvisna še izgradnja pločnika tudi po nasprotni strani ceste, ob kateri se je pravkar zgradil oporni zid in vzpostavilo vzdolžno parkirišče. Pogodbena vrednost del za vse štiri faze je 440.000 evrov.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki