90 let Ide Janežič iz Vira pri Stični

Ivančna Gorica, 02.07.2015


V torek je župan Dušan Strnad na Viru pri Stični obiskal občanko Ido Janežič, ki je minulo nedeljo v krogu svojih najbližjih praznovala devetdeseti rojstni dan. Zaželel ji je veliko zdravja in še na mnoga leta.
Slavljenka, po domače Purova Ida, se je rodila 26. junija davnega leta 1925 na Viru pri Stični, v šestčlanski družini, očetu Ignacu in mami Katarini. Otroci so zaradi bolezni staršev že v rosni mladosti ostali sami. Skrbništvo nad njimi je prevzela mamina sestra Klara. Slavljenka zdaj že 38 let živi na domu sina Ivana, kjer družina lepo skrbi zanjo, še posebej zadnje pol leta, ko jo je bolezen priklenila na posteljo. Kot nam je zaupala tudi njena še edina živeča sestra Kati, je bila Ida zelo pridno dekle, ki je vedno pomagala priskočiti na pomoč tudi drugim. Sedaj so ji v veselje njena vnuka Nataša in Matjaž in pravnuka Tajda in Žan.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki