Izpostavljamo

Prvi delovni sestanek s predsedniki krajevnih skupnosti

Ivančna Gorica, 23.12.2014


Minulo sredo je v prostorih sejne sobe Občine Ivančna Gorica potekal prvi delovni sestanek s predsedniki novih svetov krajevnih skupnosti, izvoljenih na letošnjih lokalnih volitvah. Na sestanku so župan Dušan Strnad in predstavniki občinske uprave prisotne seznanili z načinom sodelovanje med KS in Občino ter posameznimi operativnimi aktivnostmi.
Na letošnjih lokalnih volitvah so bili izvoljeni novi sveti krajevnih skupnosti, ki so v prvem mesecu po volitvah že pričeli z delom, na konstitutivnih sejah pa so bili izvoljeni tudi predsedniki svetov. Izmed dvanajstih krajevnih skupnosti v občini je kar sedem takšnih, ki imajo tudi v novem mandatnem obdobju istega predsednika oz. predsednico kot v zadnjem mandatu, novi predsedniki oz. predsednice pa v KS Ambrus (Stane Tekavčič), KS Krka (Grega Slak), KS Metnaj (Anton Grčman), KS Sobrače (Barbara Verbič) in KS Stična (Borut Finec).
 
Prisotni so bili seznanjeni s predvidenimi interventnimi ukrepi države za uravnoteženje javnih financ, s predlogom Proračuna občine Ivančna Gorica za leto 2015 in s prehodom poslovanja javne uprave na e-račune s 1. januarjem 2015. Seznanili so se tudi z vzdrževanjem krajevnih cest in javne razsvetljave, odlokom o ureditvi zimske službe, Zakonom o pokopališki in pogrebni dejavnosti ter urejanju pokopališč v občini. Predstavljena jim je bila tudi občinska spletna stran, kjer dobijo vse koristne informacije za njihovo delo.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki