Izpostavljamo

Visoki jubilej Jožefe Fajdiga iz Sobrač

Ivančna Gorica, 01.10.2014


Včeraj je župan Dušan Strnad obiskal še zadnjo jubilantko v svojem iztekajočem se mandatu. Tokrat je vse najboljše in veliko zdravja voščil Jožefi Fajdiga iz Sobrač, ki je včeraj dopolnila okrogli jubilej 90 let.
Jožefa Fajdiga, (roj. Duša), se je rodila 29. septembra 1924 v Bukovici, kot prva od enajstih otrok v družini. Njena mlada leta je zaznamovala druga svetovna vojna, ki ji je vzela enega brata. Februarja 1950 se je poročila z Ignacijem Fajdiga in z njim zaživela na njegovi domačiji v Sobračah. V zakonu so se jima rodili trije otroci: hči Vida ter sinova Jože in Slavko. Ob smrti Jožefine sestre je v svojo družino sprejela tudi nečaka Ivana. Vsi skupaj so na kmetiji poprijeli za vsako delo. Leta so hitro tekla. Kmalu se je mama Jožefa veselila devetih vnukov. Danes jo že obiskuje devet pravnukov, na katere je še prav posebej ponosna.
Kljub visoki starosti gospa Jožefa vsak dan spremlja dnevne novice in prebere veliko časopisov. Še posebej je vesela kakšnega obiska ali telefonskega pogovora. Kot so povedali njeni najbližji, je njena največja želja, da bi vsi njeni najbližji živeli po vrednotah, ki jim jih je privzgojila, predvsem pa v prijateljstvu in veri.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki