Izpostavljamo

90 let Albine Plankar iz Bojanjega Vrha

Ivančna Gorica, 17.09.2014


V petek je župan Dušan Strnad na Bojanjem Vrhu obiskal občanko Albino Plankar, ki je dan prej praznovala okrogli jubilej 90 let. Ob tej priložnosti ji je zaželel še veliko zdravja in zadovoljstva.
Slavljenka Albina, po domače »Hribova Albina«, se je rodila 11. septembra 1924 na Velikih Kompoljah pri Španovih v družini treh otrok. Po spletu tragičnih okoliščin je kmetija propadla, tako da so ostali otroci brez vsega za preživetje. Pri četrtem letu so Albino dali v oskrbništvo oziroma v posvojitev na Bojanji Vrh, kjer živi še danes. Po 2. svetovni vojni se je slavljenka poročila in kmalu sta se ji rodili dve hčerki in dva sina. Od leta 1963 ji je mnogo prezgodaj umrl mož in postala je vdova štirih otrok.
Lahko rečemo, da je Albina kljub težkem kmečkem delu, večkrat v pomanjkanju in skromnosti z veliko življenjske volje, dočakala častitljivo starost.

Zadnja leta ji lajšanje življenjskih in starostnih tegob, za čim lepše preživljanje starosti, skrbijo vsi njeni štirje otroci.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki