Izpostavljamo

Enota vrtca Polžek kmalu v enotni podobi

Ivančna Gorica, 08.08.2014


Občina Ivančna Gorica je pred kratkim začela z energetsko sanacijo objekta vrtca Polžek v Višnji Gori, za katero je v letu 2013 uspešno kandidirala na sofinancerska sredstva Evropskega kohezijskega sklada.
Vrtec v Višnji Gori je v začetku leta dobil dodatne prostore v novozgrajenem prizidku, z načrtovano energetsko sanacijo starega objekta pa se bo zaključila celotna investicija obnove in razširitve enote Polžek, ki jo obiskujejo najmlajši iz Višnje Gore in okolice.

V začetku julija so bili na delu krovci, ki so odstranili obstoječo krtino, sledila je montaža nove lesene konstrukcije in namestitev novih strešnikov s snegobrani. V minulem tednu pa so izvajalci začeli z zamenjavo oken in vrat ter nameščanjem izolacije. Dela se bodo zaključila s toplotno zaščito skeleta objekta in novim zaključnim slojem, ki bo barvno usklajen z novim prizidkom. Ravno tako bodo s prizidkom usklajena tudi nova okna s senčili in vrata. Po izvedbi bo letni prihranek znašal 24 MWh.
Izbrani izvajalec del na podlagi javnega razpisa je podjetje Jelovica Hiše, ki je gradilo tudi omenjeni prizidek k vrtcu. Občina bo iz Evropskega kohezijskega sklada prejela do 85 odstotkov upravičenih stroškov investicije, to je približno 42.000 evrov.

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete "Trajnostna raba energije"; prednostne usmeritve "Energetska sanacija javnih stavb".To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki