Na Krki stekel odkup večnamenskega objekta za potrebe društvenega in krajevnega dogajanja

Ivančna Gorica, 04.08.2014


Občina Ivančna Gorica je pred časom v neposredni bližini Podružnične šole Krka kupila zemljišče, ki bo služilo izvajanju šolskih in obšolskih dejavnosti. V naknadnih pogovorih s predstavniki društev iz Krajevne skupnosti Krka je bil izpostavljen problem prostorske stiske, s katero se soočajo društva pri svojem delovanju. Kot možna rešitev se je izkazal odkup stanovanjskega objekta, ki bi bil z manjšo preureditvijo primeren za društvene potrebe. Društva v KS Krka so se organizirala in s podporo Občine Ivančna Gorica začela priprave za odkup, ki je bil pred kratkim tudi uspešno zaključen.
Ob podpisu pogodbe o nakupu so poleg župana Dušana Strnada prisostvovali še predsednik Kulturnega društva Krka, Jože Kozinc, predsednica Turističnega društva Krka, Nataša Lukman, predsednica Jamarskega kluba Krka, Tanja Podržaj, predsednik Čebelarskega društva Krka – Zagradec, Marjan Volaj in predsednik Kajak kanu kluba Krka, Janez Piškur.
Predsednik kulturnega društva je bil ob podpisu izredno zadovoljen, da so na Krki ponovno pokazali, da društva znajo stopiti skupaj, takrat ko je najbolj potrebno. Omenjena parcela in stavba meji z Družbenim centrom Krka, v katerem že vrsto let zmanjkuje prostora za razne dejavnosti v kraju. Kot je dejal bodo Krčani s to pridobitvijo dobili nov večnamenski prostor za potrebe dejavnosti društev, organizacijo prireditev, razstav … Objekt potrebuje nekaj adaptacijskih del, je pa Kozinc prepričan, da bo stavba služila kraju in krajanom Krke in bo kot takšna ponos celotni občini.
Zadovoljstvo je izrazil tudi župan Strnad, ki je vesel, da bo s to investicijo zelo veliko pridobila tako Krka kot občina. Predstavnikom društev je zaželel, da bi se v njihovo dejavnost čim več vključevali tudi mladi ter da bi še naprej povezovali družabno življenje, ki je na Krki že od nekdaj bogato. Župan je izrazil tudi pobudo, da bi na pridobljenem zemljišču, v prihodnosti stal učni čebelnjak, kjer bi tako šolarji kot krajani lahko spoznavali čebelarsko stroko.

Županovo pobudo je potrdil tudi predsednik tamkajšnjega čebelarskega društva Krka-Zagradec Marjan Volaj. Postavitev čebelnjaka imajo že vrsto let v načrtu, manjkal jim je samo prostor postavitve, s pridobitvijo zemljišča, pa se bodo načrti lahko naposled lahko uresničili.

Čebelarsko društvo Krka-Zagradec

Turistično društvo Krka

Jamarski klub Krka
Kajak kanu klub Krka
Zadovoljstvo so izpostavili tudi predstavniki Jamarskega kluba Krka, Kajak kanu kluba Krka in Turističnega društva Krka. Prav za slednje je to ena največjih pridobitev v zgodovini obstoja društva. Kot je dejala predsednica Nataša Lukman bo s temi prostori njihovo društvo ogromno pridobilo. Med drugim se bo tudi info točka iz stare šole na Krki selila v te prostore, s tem pa se bodo spremenili tudi ogledi Krke in Krške jame.

Naj omenimo še, da bo v večnamenskem objektu eden od prostorov namenjen tudi izvajanju koncesije za poštne storitve.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki