90 let Frančiške Kular iz Zagradca

Ivančna Gorica, 08.05.2014


V torek je župan Dušan Strnad v Zagradcu obiskal občanko Frančiško Kular, ki je tega dne praznovala okrogli jubilej 90 let. Ob tej priložnosti ji je zaželel še veliko zdravja in zadovoljstva.
Slavljenka Frančiška, po domače Ozimkova mama, se je rodila 6. maja davnega leta 1924 v Zagradcu. Že kmalu po osnovni šoli se je izučila za kuharico in kasneje delo opravljala v enem izmed hotelov v Portorožu. Leta 1963 se je poročila z možem Mihom, ki se je iz Prekmurja preselil v Zagradec. Tu sta si ustvarila topel dom, kmalu za tem pa se jima je rodil še sin Mihael.

Slavljenka je županu in njenimi najbližjimi med obiskom povedala več zgodb in spominov iz življenja v času druge svetovne vojne. »Visokemu obisku iz občine«, kot je dejala slavljenka, se je kasneje pridružila tudi njena mlajša in še edino živeča sestra iz Ljubljane.

Sin Mihael je poznan kot zelo dober izdelovalec lesenih sodov.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki