Izpostavljamo

Stanje v občini se umirja, toda še daleč od povsem normalnih razmer

Ivančna Gorica, 07.02.2014


Včeraj se je še zadnjič v tem tednu sestal Štab civilne zaščite Občine Ivančna Gorica. Poveljnik in člani štaba, poveljniki gasilskih sektorjev, predstavniki GZ Ivančna Gorica ter vzdrževalec lokalnih cest so pregledali poročila o trenutnih razmerah po občini, ki se počasi umirjajo, čeprav v nekaterih hribovitih predelih občine posledice vremenske ujme še zdaleč niso odpravljene. Kar nekaj področij v občini tako še vedno ostaja brez električne energije.
Po besedah poveljnika Štaba civilne zaščite Občine Ivančna Gorica Jožeta Kozinca, se tako vremenske razmere kot razmere na terenu umirjajo. Včeraj si je gledal območje celotne občine in na seji štaba predstavil trenutno stanje. Izpostavil je predvsem nevarnost taljenja in padanja ledu, povešanja dreves, za kar je še vedno potrebna velika previdnost. Kar velik del občine je bil v tem tednu dan ali dva brez elektrike. Žled je največ škode naredil na električni infrastrukturi na območju Krajevnih skupnosti Višnja Gora, Metnaj, Temenica, Krka in Ambrus. Trenutno je kar nekaj vasi, ki se še vedno oskrbujejo z električno energijo s pomočjo agregatov. Na Korinju, ki se oskrbuje iz kočevske strani verjetno še nekaj tednov ne bo odpravljenih vseh napak na omrežju.
Štab CZ glede na velike količine podrtega drevja v gozdovih, opozarja lastnike gozdov na pazljivo delo z motornimi žagami in drugo gozdarsko mehanizacijo. Vsakršen obisk gozda, ki ni nujen odsvetujejo.
Včerajšnje dogajanje na cesti Kriška vas - Polževo

Po besedah župana Dušana Strnada se je v teh dneh zopet pokazala medsebojna solidarnost naših občanov, saj je veliko ljudi priskočilo na pomoč tam kjer so bile razmere najhujše. Izpostavil je zlasti izvrstno delo članov 17 gasilskih društev, članov Štaba Civilne zaščite in služb, ki skrbijo za vzdrževanje cest v občini.
Štab CZ se bo sestal ponovno v ponedeljek v večernih urah, ko bodo poveljnik Štaba in poveljniki gasilskih sektorjev podali končna poročila stanja v občini. Štab CZ ostaja v pripravljenosti tudi med vikendom, saj vremenoslovci napovedujejo odjugo in nove padavine, zato obstaja tudi v naši občini možnost poplav.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki