Zaključuje se energetska sanacija podružnične šole v Višnji Gori

Ivančna Gorica, 29.11.2013


Občina Ivančna Gorica je v skladu z Lokalnim energetskim konceptom v zadnjih letih načrtno pristopila k izboljšanju energetske učinkovitosti javni objektov, ki so v njeni lasti. Tako je uspešno kandidirala tudi na nepovratna sredstva za energetsko sanacijo podružnične šole v Višnji Gori, katera se te dni počasi tudi zaključuje.
Na šoli v Višnji Gori je izvedena energetska sanacija toplotne izolacije fasade, menjava stavbnega pohištva (okna in vrata) ter izolacije podstrešja. V teh dneh se zaključujejo še dela na pohodnih terasah ter vgradnja svetlobnikov, ki prostoru zagotavljajo dovolj sončne svetlobe, kjer običajno to ni mogoče.
Pred kratkim so si energetsko sanacijo šole ogledali tudi člani Občinskega sveta.

Omenjena sanacija bo poleg izboljšave delavnih pogojev za učence in zaposlene, močno zmanjšala tudi porabo energije in s tem povezane stroške za ogrevanje, saj je bila šola kljub temu, da ne gre za star objekt, energetsko potratna.

Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete Trajnostna raba energije, prednostne usmeritve Energetska sanacija javnih stavb. Z nepovratnimi sredstvi bo sofinanciran del celotne investicije, največ v višini 85 % verodostojno izkazanih in plačanih stroškov.
Že spomladi pa se bo začela izvajati tudi energetska sanacija vrtca v Višnji Gori. Tudi za ta objekt je Občina Ivančna Gorica uspešno kandidirala na nepovratna sredstva za energetsko sanacijo. Vrtec v Višnji Gori h kateremu se trenutno gradi prizidek, bo torej prihodnje leto doživel celovito prenovo.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki