Devetdeset let praznovala Marija Ilovar iz Muljave

Ivančna Gorica, 27.11.2013


V tem tednu je župan Dušan Strnad na Muljavi obiskal še eno slavljenko devetdesetletnico. Pred kratkim je okroglih 90 let v krogu svojih domačih praznovala Marija Ilovar z Muljave.
Slavljenka, po domače Obrščakova mama, se je rodila 23. novembra davnega leta 1923 očetu Antonu in materi Mariji v družini šestih otrok. Leta 1952 se je poročila z možem Francem prav tako z Muljave. Ustvarila sta si dom in družino, v kateri sta se jima rodili sinovi Frenk, Srečko in Marko. Leta 1966 sta odprla gostilno pod imenom Gostilna pri Obrščaku, ki jo je po očetovi smrti prevzel sin Srečko.

Kot nam je zaupala slavljenka se skupaj s sinovi, šestimi vnuki in štirimi pravnuki še vedno radi srečujejo ter poveselijo v domači gostilni. Prav v ponedeljek so ji njeni domači pripravili prav posebno družinsko presenečenje.
Po končanem obisku si je župan na povabilo sina Marka, ogledal tudi novo dejavnost v njihovem družinskem podjetju Bomax. V prodajno-razstavnem salonu v poslovni stavbi Bomax prodajajo ležišča in letvene podlage znamke Reny. Župan se je lahko prepričal tudi o ponudbi kvalitetnih odej in posteljnega tekstila.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki