Glasujte za kemijsko verižno reakcijo dijakov Srednje šole Josipa Jurčiča

Ivančna Gorica, 26.11.2013


Izobraževalni portal Chemgeneration.com je pozval srednješolce iz vseh koncev Slovenije, da sodelujejo v enem najbolj zanimivih znanstvenih tekmovanj na svetu. Tako se je konec preteklega šolskega leta tudi Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica dogovorila z vodilnim kemijskem podjetjem na svetu BASF za sodelovanje.
Slika je simbolična
Meseca septembra so dijaki pričeli z ustvarjanjem lastne naprave, sestavljene iz zaporedja fizikalnih in kemijskih reakcij ter se obenem podrobneje spoznavali z naravoslovno znanostjo in vlogo, ki jo le-ta ima v našem vsakdanjem življenju. Tudi na ivanški srednji šoli so formirali dve skupini iz tretjega in četrtega letnika. Video posnetek prikaza vaje je uspelo izdelati dijakom četrtih letnikov (ekipa ŠMIT) v sestavi Ida Brcar, Matej Pekolj, Jaka Trilar in Špela Zupančič.

Kot nam je zaupal njihov mentor in profesor Marko Tomažič, so za tekmovanje dijaki pokazali veliko interesa, saj so bili pripravljeni delati celo med jesenskimi počitnicam in v popoldanskih urah. Letos je bil to njihov prvi poskus, v bodoče pa upajo na podporo širše skupnosti.

Izdelki dijakov iz vse Slovenije so objavljeni na spletnem naslovu, kjer se za njih lahko tudi glasuje. Če menite, da si naziv za najboljšo verižno reakcijo zaslužijo dijaki Srednje šole Josipa Jurčiča, vas pozivamo, da glasujete. Vsak dan lahko oddate po en glas. Glasovanje poteka vse do nedelje, 1. decembra.

Glasujte >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki