Obvestilo o rušitvi Borštnikove domačije na Krki

Ivančna Gorica, 22.11.2013


Občina je pred kratkem pridobila gradbeno dovoljenje za rušitev Borštnikove domačije na Krki in sicer gre za objekt nekdanje Gostilne Borštnik, skupaj z gospodarskim poslopjem. Rušitev objektov nasproti cerkve in pokopališča na Krki, se bo v kolikor bo vreme dopuščalo pričela v ponedeljek.
Nekdaj poznana gostilna pri Borštniku je že več let ne obratuje in je prepuščena propadanju. Odstranitev objektov se bo izvedla tudi v skladu z predvideno novo prostorsko ureditvijo tega dela Krke. Dela bodo izvedena deloma ročno, deloma strojno.

Več o tem čemu bo služilo zemljišče po rušitvi, bo jasno po pripravi Občinskega podrobnega prostorskega načrta, s katerim bo določena prenova starega jedra Krke. Obravnavano zemljišče se sicer nahaja v območju t.i. naselbinske dediščine naselja Krka in v območju posebnega in ekološko pomembnega območja Krške jame.

Vse krajane obveščamo, da bo v času rušitve delno moten tudi promet skozi središče Krke in v smeri proti vasi Gradiček. Hvala za razumevanje.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki