Popolna prenova regionalnih cest na dveh odsekih

Ivančna Gorica, 20.11.2013


Včeraj je Direkcija RS za ceste pričela s preplastitvijo ceste na cestnem odseku (odsek 1367) Ivančna Gorica – Krka, natančneje pri naselju Krška vas, v dolžini 890 metrov. Sanacijo državne ceste izvaja podjetje Mapri proasfalt, d.o.o..
V času gradnje bo zaradi rezkanja in reciklaže cestišča popolna zapora ceste. Promet poteka po obvozih, za osebna vozila preko Biča in Žužemberka, za tovorna vozila pa preko Novega mesta in Žužemberka ter obratno. Vožnja linijskih avtobusnih prevozov poteka preko gradbišča v časovnem razmaku 15 min. Zapora bo potekala vse do sredine meseca decembra.
Vse udeležence v prometu naproša tako Direkcija RS za ceste kot Občina Ivančna Gorica, da upoštevajo prometno signalizacijo in navodila izvajalcev.

V tem tednu DRSC nadaljuje z deli tudi na območju centra Ivančne Gorice z rekonstrukcijo vozišča in pločnika za pešce na regionalni cesti R3-646 (odsek 1195). Gre za odsek glavne ceste skozi središče Ivančne Gorice (Cesta II. grupe odredov), od zdravstvenega doma do križišča z Ljubljansko cesto pri rimskem miljniku. Sanacijo državne ceste izvaja Cestno gradbeno podjetje Novo mesto. Zaradi del prihaja do popolnih in delnih zapor. Obvoz v dolžini cca 800 metrov je urejen po Sokolski ulici.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki