Pregled tekočih občinskih investicij

Ivančna Gorica, 13.11.2013


Prejšnji teden si je župan Dušan Strnad skupaj s sodelavci z oddelka za investicije in upravljanje infrastrukture in izvajalci del ogledal potek posameznih investicij, ki so trenutno v teku v naši občini.
Na Viru pri Stični se gradi glavni povezovalni kanalizacijski vod v dolžini 1.775 metrov, ki se bo priključil na obstoječe kanalizacijsko omrežje v Ivančni Gorici. Sočasno z gradnjo primarnega voda se po Viru gradi tudi sekundarni vod.
Na relaciji Višnja Gora – Ivančna Gorica se v dolžini dobrih štirih kilometrov gradi povezovalni kanal za kanalizacijo Višnja Gora. Sistem s pripadajočimi objekti bo segal vse od Zgornje Draga pa do severnega dela ulice Ceste talcev v Višnji Gori. Na omenjeni trasi sočasno potekajo tudi arheološka izkopavanja.
Oba zgoraj omenjena projekta delno financira Evropska unija in sicer iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Varstvo okolja – področje voda«, prednostne usmeritve »Odvajanje in čiščenje komunalnih voda«.

V nadaljevanju so si ogledali še gradnjo montažnega prizidka k vrtcu v Višnji Gori, kjer podjetje Jelovica hiše, že pospešeno postavlja leseno konstrukcijo vrtca. V novem prizidku bo prostora za štiri oddelke, dva obstoječa za otroke 2. starostnega obdobja in dva nova za otroke iz 1. starostnega obdobja, za katere prostora najbolj primanjkuje. Skupno to pomeni 81 otrok. V omenjeni projekt je vključena tudi celostna zunanja ureditev z novimi igrali, ustrezno ograjo, ter tlakovanimi in zelenimi površinami.
Ogledali so si tudi ureditev ceste v »novem naselju« na Muljavi. Prav v sobota 9. novembra so tamkajšnji krajani pripravili tudi otvoritveno slovesnost ob zaključku del, katere se je udeležil tudi župan Strnad.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki