Izpostavljamo

Občina Ivančna Gorica je vključena v Prostorski informacijski sistem občin (PISO)

Ivančna Gorica, 09.10.2013


Občina Ivančna Gorica sporoča, da je od 1. oktobra 2013 dalje, vključena v Prostorsko informacijski sistem občin (PISO). Z vključitvijo je občanom in ostalim uporabnikom omogočen vpogled v Občinski prostorski načrt, ki je bil sprejet na 28. redni seji Občinskega sveta konec avgusta in vpogled v ostale prostorske evidence.
Namen sistema PISO je posredovanje informacij javnega značaja, vendar opozarjamo, da so na ta način pridobljeni podatki zgolj informativne narave. Pri vseh upravnih postopkih je še vedno potrebno pridobiti uradne podatke pristojnih organov (zazidljivost, kataster). Trenutno je v Sloveniji vanj vključenih 134 občin. Z vključitvijo vanj, lahko sedaj na portalu PISO na enem mestu dobite vse odgovore o legi parcel, podatke o stavbah, komunalni opremljenosti, namembnosti, itd.

Prostorski informacijski sistem občin (PISO) je najbolj uveljavljena geoinformacijska storitev za občine v Sloveniji. Zaposlenim na občini, občanom in podjetjem omogoča učinkovit vpogled v državne in občinske prostorske evidence. PISO vključuje paleto aplikativnih rešitev in vsebinskih sklopov, ki se nenehno dopolnjujejo in prilagajajo glede na potrebe občin, veljavno zakonodajo, tehnološke zmožnosti in razpoložljivost prostorskih evidenc.

Javni dostop je namenjen občanom in podjetjem, ki si z vpogledom v relevantne vsebine lahko samostojno pridobijo želene podatke. Z vidika občinske uprave pa je javni dostop osnova za racionalizacijo postopkov in razbremenitev služb pri izdajanju uradnih dokumentov ter tolmačenju informacij.

Dostop je na voljo vsem uporabnikom, ki se registrirajo. Uporaba spletnega pregledovalnika je brezplačna. Dostop je možen preko spletne strani občine oz. na naslovu www.geoprostor.net.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki