Izpostavljamo

Devetdeset let Karoline Žurga iz Šentpavla

Ivančna Gorica, 03.10.2013


Župan Dušan Strnad je včeraj v Šentpavlu obiskal in voščil Karolini Žurga, ki je prav včeraj dopolnila svoj okrogli jubilej 90 let. Ob tej priložnosti ji je zaželel veliko zdravja in sreče v krogu domačih.
Slavljenka, po domače Ovničkova mama, se je rodila v družini petih otrok, očetu Slavku in materi Mariji, v Gabrovki pri Litiji. Že kot mlado dekle je rada delala razna kmečka in gospodinjska dela, med drugim tudi v vaški gostilni, izučila pa se je za kuharico. Leta 1952 se je poročila z možem Ivanom in se preselila v Šentpavel, kjer sta si z zgradila novo hišo in gospodarsko poslopje. Pri gradnji sta jima pomagala že oba sinova in hči.
Po besedah njenih najbližjih, je še zelo čila in razumna, kljub spremembam, ki jih je prinesel sodobni čas svet okoli sebe še zelo dobro dojema. Ob njeni visoki starosti, jo dnevno v dobro spravlja njenih sedem vnukov in prav toliko pravnukov.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki