Izpostavljamo

Začela se bo gradnja prizidka k vrtcu v Višnji Gori

Ivančna Gorica, 27.09.2013


Danes sta župan Dušan Strnad in direktor podjetja Jelovica hiše, trženje in proizvodnja hiš d.o.o. Iztok Ribnikar, podpisala pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije ter gradnjo prizidka k vrtcu v Višnji Gori, vključno z notranjo opremo in s pripadajočo zunanjo ureditvijo.
Na javni razpis za izbiro izvajalca gradnje prizidka k vrtcu v Višnji Gori so na naslov občine prišli dve ponudbi, izmed katerih je bila izbran ponudnik, ki je oddal najugodnejšo ponudbo. To je bilo podjetje hiše, trženje in proizvodnja hiš d.o.o. Pogodbena cena izvedbe je 741.967,40 EUR z DDV, rok izvedbe pa je štiri mesece od podpisa pogodbe.

Prizidek k obstoječi Enoti vrtca Polžek bo lesene montažne konstrukcije, v katerem bosta v pritličju dve veliki igralnici s sanitarijami in pripadajočimi garderobami, ter skupni večnamenski prostor, ki ga obstoječi vrtec nima. Obe igralnici bosta imeli teraso z nadstreškom in leseno ograjo. V mansardi pa bo prostor za individualno delo z otroki, zbornica, prostor za delovno pripravo vzgojiteljic ter arhiv. Tudi stavbno pohištvo in notranja oprema bosta v večji meri lesena.
Po dozidavi bo imel vrtec štiri oddelke, dva obstoječa za otroke 2. starostnega obdobja in dva nova za otroke iz 1. starostnega obdobja, za katere prostora najbolj primanjkuje. Skupno to pomeni 81 otrok. V omenjeni projekt je vključena tudi celostna zunanja ureditev z novimi igrali, ustrezno ograjo, ter tlakovanimi in zelenimi površinami.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki