Pred Zdravstvenim domom vzpostavljena »modra cona«

Ivančna Gorica, 14.06.2013


Na pobudo številnih občanov in Zdravstvenega doma Ivančna Gorica je Občinski svet občine Ivančna Gorica sklenil na zadnji seji v maju, da se modra cona v Ivančni Gorici razširi še na parkirišče pred zdravstvenim domom v Ivančni Gorici. Prav danes so bile tam zarisane parkirne površine in postavljena prometna signalizacija, ki omejujejo parkiranje na tem parkirišču na tri ure oziroma 180 minut.
Uporabniki storitev zdravstvenega doma, ki bodo od sedaj naprej parkirali na parkirišču pred zdravstvenim domom so dolžni upoštevati pravila parkiranja na območju modre cone, kot je opisano v nadaljevanju. Sporočamo, da bodo parkirne urice za označitev prihoda na voljo tudi v recepciji zdravstvenega doma.

Pravila za parkiranje na parkirnih mestih v centru Ivančne Gorice, ki so zarisana z modro barvo (zato naziv modra cona), ostajajo enaka. Parkiranje je omejeno na 1,5 ure oziroma na 90 minut. Modro cono jasno označujejo prometni znaki, na katerih je napisana tudi dovoljena dolžina parkiranja.
Parkiranje je brezplačno, ob prihodu pa je treba obvezno označiti čas prihoda. To lahko naredite tako, da na listek papirja napišete uro in minuto prihoda in listek pustite na vidnem mestu na armaturi vozila. Kot pomoč pri označevanju prihoda lahko uporabite »parkirne ure«, ki jih je izdala občina in jih dobite v sprejemni pisarni občine ali pa kateri koli drug pripomoček. Edini pogoj je, da je iz njega jasno razviden čas vašega prihoda.
Če v omejenem času ne opravite vseh opravkov, se enostavno vrnite k vozilu in napišite drug listek oziroma popravite čas prihoda na parkirni uri.

Pravilnost parkiranja na modri coni nadzira medobčinski redar, ki za nepravilno označitev prihoda na parkirno mesto (ali za to, da čas prihoda sploh ni označen), predpiše kazen v višini 40 EUR. Glede na dokaj enostavna pravila parkiranja pa je seveda vsaka kazen nepotrebna.

Za vse, ki želite v Ivančni Gorici parkirati dalj časa, je na voljo dovolj drugih brezplačnih parkirnih mest izven strogega centra Ivančne Gorice.

Modra cona v centru Ivančne Gorice je uvedena zato, da bi uporabniki storitev lokalov in trgovin ter javne uprave imeli zagotovljeno parkirno mesto za čas opravkov, za celodnevno parkiranje pa so urejene dodatne parkirne površine.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki