Izpostavljamo

Zimske razmere in narasle vode tudi v naši občini

Ivančna Gorica, 29.10.2012


Minuli konec tedna so vremenske razmere povzročile vrsto neprilik tudi na območju naše občine. Po obilnem deževju in prvem letošnjem snegu so narasle vode poplavljale, težak in moker sneg pa je lomil drevesa.
Vode so narasle že v soboto in se razlivale na običajnih poplavnih območjih. Močno sta narasli tudi Krka in Temenica, voda pa je marsikje zalila tudi kletne prostore stanovanjskih objektov. Sneženje iz sobote na nedeljo je zaradi snegoloma po gozdovih povzročalo kratkotrajne izpade električne energije in neprevoznost cest, zato so bili vso nedeljo domala na vseh koncih občine na delu tudi naši gasilci in delavci Elektra Ljubljana.

Prvič v letošnji zimi je na delo morala iti tudi zimska služba, ki je poskrbela za pluženje in posipanje občinskih cest.

Glede na vremensko napoved, ki napoveduje nove padavine v drugi polovici tedna, ostaja štab občinske civilne zaščite še naprej v pripravljenosti.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki