Izpostavljamo

Občinski svet prisluhnil izčrpnemu poročilu predstavitvi projektov Občine Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 18.09.2020


14. redna seja Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica, ki je potekala v ponedeljek, 14. septembra 2020, v prostorih predavalnice Srednje šole Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici, se je pričela na terenu z ogledom gradbenih del na objektu Hiše kranjske čebele v Višnji Gori. Po ogledu so svetniki sejo nadaljevali v prostorih Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, kjer so prisluhnili izčrpnemu poročilu predstavitvi projektov Občine Ivančna Gorica v teku.
Trenutno največje gradbišče v občini si je Občinski svet ogledal skupaj s predstavniki Sveta Krajevne skupnosti Višnja Gora. Potek gradbenih del na objektu nekdanje stare šole so predstavili župan Dušan Strnad, vodja oddelka za investicije Simon Kastelic in vodja gradbišča izvajalskega podjetja GPI Tehnika, Karel Povše. Zbrane sta pozdravila tudi tamkajšnji predsednik krajevne skupnosti Janko Zadel in krajan Pavel Groznik.
Kot je povedal župan Dušan Strnad gre za objekt, ki iz dneva v dan dobiva novo podobo. Posodobitev stavbe nekdanje šole bo v Višnjo Goro privabila številne obiskovalce, nova delovna mesta in možnost dodatnega zaslužka. Občina in država pa s tem dobivata enega od imenitnih turističnih in gospodarskih produktov. Kot že omenjeno so v stavbi predvidene tudi nastanitvene zmogljivosti z moduli za dve osebi, v obliki šestkotnih celic v čebeljem stilu. V pritličju bo večnamenska dvorana za izobraževanje, podjetniške delavnice in srečanja. Zraven pa digitalni laboratorij z visokotehnološko opremo, kjer bodo lahko podjetniki preizkušali inovativne in kreativne rešitve. Manjkal ne bo tudi turistično informacijski center in lokal za osvežitev. V prvem nadstropju pa bodo prostori namenjeni demonstraciji uporabe visokih tehnologij na primeru predstavitve kranjske čebele, namenjeni podjetnikom in tudi obiskovalcem.
V nadaljevanju je bilo na dnevnem redu 14. redne seje Občinskega sveta šest točk. Osrednja je bila vsekakor namenjena podrobni predstavitvi stanja projektov, ki jih občinska uprava opravlja v korist občank in občanov. Iz poročil posameznih oddelkov občinske uprave in Zavoda Prijetno domače je bilo slišati, da so številni projekti pripravljeni tako daleč, da so tik pred realizacijo ali pa so pripravljeni za kandidiranje na različnih razpisih. Tovrstne predstavitve in velik obseg opravljenega dela so, s pohvalami v razpravah, pozdravili tudi svetniki in svetnice.
Svetniki so v preostanku seje soglasno sprejeli Odlok o turističnem vodenju na območju Občine Ivančna Gorica. S sprejetjem tega odloka bo organizirala in vodila turistično vodenje pooblaščena organizacija Zavod Prijetno domače za kulturo, turizem, promocijo, informiranje in upravljanje Jurčičeve domačije na turističnem območju Občine Ivančna Gorica. Zavod za turizem je ob tej priložnosti v preddverju predavalnice v srednji šoli na ogled postavil reprezentativne spominke občine Ivančna Gorica, v sklopu projekta RAST.
Sprejeli so sklepe o ukinitvi statusa grajenega javnega dobra v katastrskih občinah Višnje, Veliko Globoko, Radohova vas, Dedni dol in Podbukovje in se seznanili s Poročilom o delu Občinske turistične zveze Ivančna Gorica za leto 2019, ki ga je ob odsotnosti predsednika Stanislava Kralja predstavil podpredsednik Slavko Blatnik.

Arhiv objav:


 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 232 > >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 232 > >>
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki