Izpostavljamo

V 2015 že s sprejetim novim proračunom

Ivančna Gorica, 05.01.2015


V ponedeljek 22. decembra je potekala 3. redna seja Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica v novem mandatnem obdobju 2014-2018. Kljub predprazničnem vzdušju je bilo na dnevnem redu seje nekaj pomembnih točk, svetniki in svetnice pa so sprejeli tudi odlok o proračunu Občine Ivančna Gorica za leto 2015.
Seja se je začela z obiskom skavtov iz Grosupljega, ki so tudi letos prinesli luč miru iz Betlehema in prebrali praznično poslanico. Tudi nadaljevanje je potekalo praznično, saj je predsednica Sveta župana za spremljanje problematike starejših občanov Milena Vrenčur predstavila rezultate javnega poziva, s katerim je svet pozval naše občane k izdelovanju novoletnih voščilnic za starejše občane. Na omenjeni poziv so se odzvala naša društva, vrtci, šole in drugi občani in posredovali več sto ličnih novoletnih voščilnic. Skupaj s podžupanom Tomažem Smoletom in članico komisije za ocenjevanje voščilnic Majdo Verbič so ob tej priložnosti podelili simbolične nagrade avtorjem najlepših in najbolj izvirnih voščilnic v posamezni starostni kategoriji. Nagrajeni avtorji so objavljeni tukaj. Prejete novoletne voščilnice so bile pred prazniki poslane vsem starejšim občanom v naši občini.
Občinski svet je v nadaljevanju obravnaval točke dnevnega reda. Najprej je bil sprejet dopolnjen predlog Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča na območju Občine Ivančna Gorica in Sklep o vrednosti točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za območje Občine Ivančna Gorica. Na podlagi sprejetega odloka se bo nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča začelo pobirati v letu 2015. Sprejetje odloka se je navezovalo tudi na sprejemanje proračuna Občine Ivančna Gorica za leto 2015, saj predlog proračuna predvideva tudi prihodke od pobranega nadomestila. Po razpravi so svetniki in svetnice soglasno sprejeli predlog odloka o proračunu občine za leto 2015 s čimer so omogočili nemoteno poslovanje in delovanje občine v letu 2015.
Župan Dušan Strnad je ob tem izrazil zadovoljstvo, da je Občinski svet soglasno podprl predlog proračuna, še zlasti v situaciji, ko se v državi odraža kriza in so tudi prihodki občinskega proračuna negotovi. Posledično je bilo potrebno sprejeti tudi za občane manj prijazen odlok o pobiranju nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. Kot je dejal župan je omenjeni odlok eden tistih o katerem so že velikokrat razpravljali Občinski sveti v preteklosti, saj je do sedaj veljal še odlok iz nekdanje občine Grosuplje. Po novem odloku bodo v enakopravnem položaju vsi občani, saj se je nadomestilo do sedaj pobiralo le v vodilnih urbanih naseljih.
Občinski svet je sprejel še Program dela Občinskega sveta za leto 2015 in sklep o oprostitvi plačila komunalnega prispevka za gradnjo gasilskega doma na Muljavi.
Sicer pa so občinski svetniki na povabilo župana Strnada zadnjo letošnjo sejo sklenili s tradicionalnim družabnim srečanjem. Na svečani zaključek leta so bili povabljeni tudi tisti občinski svetniki in predsedniki krajevnih skupnosti, ki so v letu 2014 končali s svojim aktivnim delovanjem v mandatnem obdobju 2010-2014. Župan Dušan Strnad jim je v znak zahvale za njihov prispevek k razvoju občine podelil spominski kovanec v podobi občinske znamke Prijetno domače. Svečani večer pa je bila priložnost tudi za izrekanje prazničnih voščil in želja za prihajajoče leto 2015.

Arhiv objav:


 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 232 > >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 232 > >>
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki