Izpostavljamo

Iz 34. seje Občinskega sveta

Ivančna Gorica, 05.05.2014


V četrtek 24. aprila so se članice in člani Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica sešli že na 34. redni seji v mandatnem obdobju 2010-2014.
Uvodoma so se svetniki in svetnice seznanili z aktualnostmi v občini, ki jih je predstavil župan Dušan Strnad. Med razveseljivimi informacijami je ta, da se je zaključil postopek za izbiro izvajalca del za gradnjo šole in vrtca s telovadnico v Zagradcu. Na javnem razpisu je bilo izbrano podjetje GPI Tehnika iz Novega mesta, ki je imelo najugodnejšo ponudbo v višini slabih 5 milijonov evrov.

Občinski svet je najprej potrdil predloge za letošnje občinske nagrade in priznanja, ki bodo podeljena ob občinskem prazniku, 24. maja 2014.

S praznovanjem občinskega praznika je povezan tudi odlok o preimenovanju dela ulice v naselju Ivančna Gorica. Občinski svet je sprejel odlok po katerem se bo del Ceste II. grupe odredov, od križišča na Marofu do vzgojno-izobraževalnih ustanov preimenoval v Cesto občine Hirschaid. Preimenovanje ulice bo del slovesnosti ob 15-letnici pobratenja z občino Hirschaid, ki se bo praznovala v sklopu letošnjega občinskega praznika.
Nadalje je Občinski svet sprejel dopolnjen predlog odloka o kategorizaciji cest v občini Ivančna Gorica. Sedaj je potrebno še soglasje Direkcije RS za ceste.

Z odlokom o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi organa skupne občinske uprave Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Dol pri Ljubljani, Ivančna Gorica, Litija in Šmartno pri Litiji, je občinski svet sprejel dopolnitve s katerimi se na novo določa način imenovanja vodje medobčinskega inšpektorata in redarstva.

Občinski svet je sprejel tudi naslednja poročila:

  • Poročilo Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Dol pri Ljubljani, Ivančna Gorica, Litija in Šmartno pri Litiji
  • Poročilo Policijske postaje Grosuplje za leto 2013
  • Poročilo o delu Vrtca Ivančna Gorica za leto 2013
  • Poročilo Centra za socialno delo Grosuplje v letu 2013
  • Poročilo o delu Mestne knjižnice Grosuplje v letu 2013
  • Poročilo o delu Glasbene šole Grosuplje v letu 2013
  • Poročilo o delu Zdravstvenega doma Ivančna Gorica v letu 2013


Arhiv objav:


 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 232 > >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 232 > >>
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki