Izpostavljamo

Z rebalansom proračuna za leto 2013 namenili še več denarja za investicije

Ivančna Gorica, 11.02.2013


Na prvi seji Občinskega sveta v novem letu, ki je potekala 6. februarja, so svetniki in svetnice potrdili rebalans proračuna za leto 2013, v javni obravnavi pa je tudi že proračun za prihodnje leto. Tudi tokratna seja se je začela s kulturnim pridihom in odprtjem razstave ilustracij Gabrijela Vrhovca iz Višnje Gore.
Občinski svet občine Ivančna Gorica je z veliko podporo sprejel rebalans proračuna za leto 2013 in z njim namenil skoraj 10 milijonov evrov za investicije v občini. Prav tako je sprejel predlog proračuna za leto 2014 in ga dal v javno obravnavo. Občinski svetniki so pohvalili kvalitetno pripravljeno gradivo in usmeritev občine v razvoj.

Letos bo občinska uprava že lahko začela z izvedbo številnih projektov, za druge pa bo intenzivno pridobivala dokumentacijo, ki je potrebna za pridobitev gradbenih dovoljenj. Skupno se bo delalo na približno 35 projektih. Tako naj bi se letos začelo z gradnjo vrtca in osnovne šole v Zagradcu, z gradnjo ceste skozi Vir pri Stični, z zamenjavo svetil na javni razsvetljavi, z izgradnjo parkirišča za trgovino Tuš v Ivančni Gorici, z izgradnjo kanalizacije v Višnji Gori in na Viru pri Stični ter še v nekaterih drugih krajih, z gradnjo vodovodov Korinj-Laze, Trnovica in Ravni Dol, poslovilnega objekta Muljava, vrtca v Višnji Gori ter energetskih sanacij šol v Višnji Gori in v Stični, če naštejemo samo tiste največje projekte. Poleg njih bo odprtih še več manjših gradbišč, predvsem zaradi prenove cest, javnih zgradb, vodovodov in kanalizacijskih omrežij.
Za tako obsežen program investicij je bilo seveda potrebno zagotoviti finančna sredstva. Poleg privarčevanega denarja iz preteklih let (občina Ivančna Gorica je ena izmed redkih slovenskih občin, ki nima kreditov), bo pomemben vir financiranja pomenilo tudi 3 milijone evropskih sredstev, za katere je županu in občinski upravi uspelo pridobiti odločbe v lanskem letu.

Sprejeti rebalans Proračuna za leto 2013 in predlog Proračuna za leto 2014 lahko najdete na občinski spletni strani www.ivancna-gorica.si.

V nadaljevanju se je Občinski svet seznanil s programom dela Občinskega sveta za letošnje leto. Tudi v tem letu je načrtovanih deset sej. Predsednica Nadzornega odbora Magdalena Urbančič je predstavila program Nadzornega odbora z letnim nadzorom in predlogom finančnega načrta za leto 2013. Iz programa je razvidno, da bo letos narejen nadzor poslovanja ene od krajevnih skupnosti za leti 2011 in 2012 ter nadzor poslovanja Zveze kulturnih društev Ivančna Gorica za leto 2012.

Na tokratni seji je bil dokončno sprejet tudi spremenjen odlok o podlagah za odmero komunalnega prispevka na območje občine, po katerem se bo v prihodnje zaračunaval komunalni prispevek pri vseh novogradnjah na območju naše občine. Prispevek bo v povprečju znašal 1000 evrov na stanovanjski objekt povprečne velikosti 158 m2.
Občinski svet je sprejel tudi letni program športa in spremembe odloka o ustanovitvi javnega vzgojno varstvenega zavoda Vrtec Ivančna Gorica (objavljeno na spletni strani občine). Seznanili so se tudi z informacijo o občinskih stanovanjih. Trenutno Občina razpolaga s 25 stanovanji.


Arhiv objav:


 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 231 > >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 231 > >>
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki