Izpostavljamo

Iz 20. seje Občinskega sveta

Ivančna Gorica, 19.10.2012


20. seja Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica je potekala v sredo 17. oktobra, na njej pa so svetniki in svetnice izvolili tudi kandidata in elektorje za volitve v Državni svet RS.

Na začetku seje je župan Dušan Strnad predstavil delo občine v času od zadnje seje, svoje poročilo pa je zaključil z otvoritvijo nove slikarske razstave v sejni sobi. Avtorica tokratne razstave je občinska svetnica Milena Vrenčur, ki si kot je sama dejala, zimske večere sedaj, ko je upokojena krajša tudi z ustvarjanjem na platno.

Ker je od zadnje seje minilo le tri tedne, je bil dnevni red na tokratni seji nekoliko krajši a zaradi tega nič manj pomemben. Občinski svet je razpravljal o načrtu investicijskih prioritet odvajanja in čiščenja odpadnih komunalnih vod. Gre za načrt po katerem bo občina v prihodnjih treh letih gradila kanalizacijski sistem. Do konca leta 2015 mora biti namreč gradnja končana na vseh tistih območjih kjer je predviden javni kanalizacijski sistem. Po načrtu imajo prednost tista območja za katere občina že pridobiva kohezijska sredstva, to so povezovalni vod Višnja Gora – Ivančna Gorica in Vir pri Stični – Ivančna Gorica. Nato bodo sledile kanalizacije z vplivi na območja pitne vode, nadalje z vplivi na kopalne vode reke Krke in nato vsa preostala območja. t.i. aglomeracij kjer se bo gradil javni kanalizacijski sistem je 32. Občina bo glede na sprejeti načrt pripravila potrebno dokumentacijo za gradnjo, se pa že sedaj ve, da bo dejanska izvedba odvisna od sredstev v proračunu in uspešnosti kandidiranja za sredstva na razpisih države in EU.

V naseljih, kjer ni predvidena gradnja javnega kanalizacijskega sistema, bodo za čiščenje in odvajanje odpadnih vod morali poskrbeti občani z lastnimi malimi komunalnimi čistilnimi napravami za katere občine od letos razpisuje tudi subvencije v višini 800 eur. Več o tem >>


Svetniki in svetnice so na 20. seji opravili tudi volitve kandidata za člana Državnega sveta RS in volitve elektorjev, ki bodo volili člane Državnega sveta RS. Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja je prejela dva predloga za kandidata in sicer župan Dušan Strnad in svetnik Rado Javornik. Na tajnih volitvah je bil za kandidata izvoljen župan Dušan Strnad, za elektorje pa so bili izvoljeni Ignacij Kastelic, Janez Mežan, Janko Zadel in Milan Goršič. Volitve članov kot predstavnikov lokalnih interesov v Državnem svetu RS bodo potekale 21. novembra.


Na seji so svetniki in svetnice obravnavali tudi poročilo Zveze kulturnih organizacij občine Ivančna Gorica, iz katerega je bilo razvidno delo zveze, Jurčičeve domačije in Univerze za tretje življenjsko obdobje Ivančna Gorica v letu 2011.


Arhiv objav:


 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 231 > >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<< < 1 2 3 4 ... 30 ... 60 ... 90 ... 120 ... 150 ... 180 ... 210 ... 231 > >>
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki